vrijdag 23 augustus 2013

Gehaakte knuffeldoekjes

Afgelopen week heb ik voor het dochtertje van mijn nichtje en voor het zoontje van een vriendin een leuke knuffeldoek gehaakt.
Het patroon heb ik verkregen via de blog van Marmarel, die het patroon vanuit het Engels had vertaald.

Ik moet zeggen, ze zijn echt heel leuk geworden!
Voor het eerst heb ik granny squares gehaakt. Het maken hiervan word met tekst en foto's heel duidelijk uitgelegd op De quiltkat.
Dat was in het begin even goed kijken en nog eens lezen, maar uiteindelijk helemaal goed gekomen.

Voor mijn nichtje is het een konijntje geworden:


 En voor mijn vriendin een olifantje:


Nou, zeg nou zelf, ze zijn toch schattig?

Het volledige patroon kun je dus vinden op de blog van Marmarel.

5 opmerkingen:

 1. Hoi Inge,
  Wat een súperschattige knuffeldoekjes heb je gehaakt. Het olifantje vind ik geweldig, echte olifant-kleurtjes! :-)
  Omdat ik heel veel energie heb gestoken in het maken van de vertaling (en de 'nazorg' bij het geven van uitleg over borduren van de snoetjes enz.), vind ik het ook leuk als de respons ervan bij mij terecht komt. Ik heb Britt Marie gevraagd om de vertaling te mogen plaatsen op mijn blog. Dat mocht, mits ik een link naar haar blog erbij zet. Dat heb ik gedaan (ik bedenk nu dat ik het bij mijn laatste blogje vergeten ben, het knuffelschaapje, dat moet ik nog even doen). Wat natuurlijk altijd kan is aan de zijkant van je blog een link zetten naar de vertaling (zoals bij een give-away bijvoorbeeld), dan verwijs je naar mijn blog waar de vertaling te vinden is. Dat gebeurt ook op verzamel-blogs, bijv. Haak maar Aan en het patroon staat op Freubelweb. Bezoekers die dan bij mij terecht komen, vinden weer de link naar het blog van Britt Marie, met het originele patroon.
  Ik wil wel mijn best doen je wat bezoekers te bezorgen? Ik zal je blog in mijn blog-lijst zetten en ik heb een tijdje geleden een Award gekregen waar ik nog niets mee gedaan heb. Ik was al van plan 'kleinere' blogs in het zonnetje te zetten, dan zal ik die van jou ook in de kijker zetten. Of je dan zelf wat doet met de Award, mag je zelf weten. :-)
  Ik kom er wel pas volgende week aan toe, omdat ik t/m maandag weg ben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan nog geen volger worden? Wel via Google+, maar daar doe ik zelf niets mee.

   Verwijderen
  2. Hoi Marmarel,
   Bedankt voor je comliment, ik vind de doekjes zelf ook heel leuk!
   In het blogbericht staan al twee links naar jouw blog, dus dan hou ik het zo. Ik begrijp dat je liever zelf de feedback hiervan ontvangt, geen probleem.
   Heel erg bedankt dat je mijn blog een beetje wil promoten.
   Zoals je hebt gezien ben ik pas begonnen met dit blog, dus ik moet alles nog een beetje uitvogelen. Ik weet op dit moment niet hoe je een link of "give-away" aan de zijkant zet, maar als dat me duidelijk is, ga ik ook daarmee aan de slag.

   Verwijderen
 2. Super schattig! Lijkt mij ook heel leuk om te haken als kraamkadootje! Maar moet me eerst eens op het leren van de granny squares; dank voor de link met de uitleg :)

  Ik heb geloof ik hetzelfde probleem..ik kreeg namelijk ook een reactie van iemand die niet google + heeft en niet bij mijn blog kon...hopelijk kan dat nu wel maar ik vind die instellingen allemaal behoorlijk complex! Kom jij er een beetje uit?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veel succes met de granny squares! Als je eenmaal ermee begonnen bent, is het vrij eenvoudig hoor, het valt best mee.

  Met de instellingen ben ik er ook nog niet helemaal uit. Het is nog niet zoals ik wil. Het is best zoeken en uitproberen allemaal, maar ik ben al blij dat mensen zich nu gewoon kunnen aanmelden, ook zonder dat ze Google+ hebben.

  BeantwoordenVerwijderen